"Štýl je jediný luxus, ktorý si môže dovoliť každý bez toho, koľko má peňazí. Je to vec, ktorá sa s nami narodila alebo sa ju môžeme naučiť - no len v prípade, ak dotyčný človek disponuje potrebnou inteligenciou..."
(GIORGIO ARMANI)

utorok 13. marca 2012

Čo vlastne znamená slovo bufet?

Áno, pre väčšinu ľudí je to miesto, ktoré ich behom pár minút zbaví hrozného hladu. Ale viete z akého slova vlastne vzniklo toto miesto plné dobrôt (to ale záleží od konkrétneho bufetu)? Vzniklo z francúzskeho slova buffer. No a toto slovíčko sa prekladá do slovenčiny aj ako žrať. Už je vám to hneď jasné a znie to logicky, nie? Veď väčšina ľudí sem uteká s poslednou kvapkou energie, rýchlo do seba niečo nahádže (teda zožerie :D)  a beží ďalej a pokračuje v toku svojich denných rutín a povinností. Takže keď vás nabudúce toto miesto zachráni pred odpanutím od hladu, nepotvrdzujte skutočný význam jeho mena. Veď jedlo sa má predsa vychutnávať. Tak teda dobrú chuť!
Btw, čo sa mňa týka, keď nestíham a mám totálne nabitý deň (čiže 90 % dní v roku), tak zbožňujem parmezánovú bagetu plnenú čerstvou zeleninou a grilovaným kuracím mäsom, zapekanú so syrom a bylinkovou omáčkou, ktorú pripravia mimochodom predo mnou. K tomu čokoládový celozrnný keksík a po výživnom a zdravom obede môžem frčať plná energie ďalej. Takže aj nebudete niekedy vedieť, čo si narýchlo dať, nechajte sa inšpirovať! Prikladám obrázok...

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára