"Štýl je jediný luxus, ktorý si môže dovoliť každý bez toho, koľko má peňazí. Je to vec, ktorá sa s nami narodila alebo sa ju môžeme naučiť - no len v prípade, ak dotyčný človek disponuje potrebnou inteligenciou..."
(GIORGIO ARMANI)

štvrtok 21. júna 2012

Aj na Slovensku máme rangerov

Je ním aj Katarína Zlochová.
Vyštudovala biológiu na Univerzite Komenského Bratislave na Prírodovednej fakulte. Jej celé meno aj s titulmi vyzerá takto: RnDr. Katarína Zlochová, Csc..
Ako rangerka, rozumejte pod tým profesiu na spôsob sprievodkyne v prírode. Pracuje v národnom parku Donau-Auen, v preklade Dunajské luhy.



Napriek presvedčeniu mnohých ľudí, ktorí mimochodom o skutočnej situácii nemajú ani poňatia, zdieľam s Katkou rovnaký názor. A to ohľadom Systému zalesňovania na Slovensku. Tento systém je v našej krajine výborne vybudovaný, pretože vždy keď z akýchkoľvek príčin vyschnú, alebo inak ukončia svoju púť staré stromy, ihneď sa na ich miesto sadia mladé stromčeky. Slovensko takisto jednoznačne patrí medzi najzelenšie krajiny v Európe. Dôkazom sú aj krásne sídliská v niektorých mestách. Napríklad sídlisko Chrenová (podobá sa na jedno zo sídlisk v Nemecku) v Nitre vyhralo vo svojich prvých rokoch existencie cenu najkrajšieho sídliska a dodnes si udržiava svoju výbornú úroveň. Veľa krajín by sa teda mala od nás čo učiť.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára